mandag den 18. marts 2013

Fase 2, pg dag: "Fødselsdags middag"

D. 13 var det Camilla's fødselsdag - hurra hurra hurraaaaaa! 
I anledningen af det holdt jeg middag hvor jeg serverede det LÆKRESTE Dukanmad.
Gæsterne var fuldt ud tilfredse for hallo, kalder man det her kur mad?? 

Middagen bestod af: 

Oksetyksteg med bønnesalat og ovnbagte grøntsager. Vi var 7 prs. 
Her kommer opskrifterne på lækkerrierne: 

Oksetyksteg:

1. Krydr med peber og kom i ovnfast fad i forvarmet ovn i 15 min ved 250 grader. 
2. Derefter 50 grader i 3 timer. 
3. Til sidst giver man den ca. 15 min ved 220 grader. 
4. Lad herefter hvile i ca. 45 min så saften kan trække sig ind i kødet igen. 
Stegen vejede 2,5 kg. 

Bønnesalat

1 ps grønne bønner
500g græsk youghurt
2 store rødløg
2 tsk dijon sennep
peber
3 dråber sød

1. Kog bønnerne til de stadig er 'sprøde'. 
2. Bland græsk youghurt, rødløg, dijon sennep, peber og sød sammen. Lad stå og trække mens bønnerne koger færdig og herefter køler af. Smag til.
3. Skær rødløget ud i små tern. 
4. Når bønnerne er kølet af lægges de i et stort fad. Kom herefter dressingen over bønnerne. Til sidst toppes det hele med rødløg. 

Ovnbagte grøntsager

4 gulerødder
4 pastinak
4 rodbeder
1 bk champingnon
2 løg
1 aubergine
1 spsk olivenolie
krydderi: peber, herbes de provence

1. Skær grøntsager i tern
2. Kom alle ingredienser i en pose og bland sammen
3. Indholdet kommes i et ovnfast fad i en forvarmet ovn på 200 grader.
4. Bages i ca. 1 time til det bliver blødt og lækkert

Resultat: 






VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar