fredag den 15. februar 2013

Fase 2, bagværk: Flade sandwichbrød

Så vi på den igen! Jeg havde ikke fået min daglige ration klid og måtte derfor komme på en idé.
Jeg kunne ikke overskue at skulle have gang i hverken vaffeljernet eller kogepladerne - så jeg benyttede mig af den allerede opvarmede ovn (fra kyllingen) og smed nogle flade sandwichboller ind!

Denne opskrift kan både laves som mere runde boller som vil være ideelle til burger, eller flade som jeg har lavet dem, til sandwich.

* Vær opmærksom på at der i én bolle er 1 tolereret vare. Man får derfor brugt både sin daglige ration af klid og 1 tolereret vare i sådan en bolle. *


Her er begyndelsen på de lækre sandwichbrød!

Dette er opskriften til ét brød:

1 æg
1,5 æggehvide (1 bæger)
2 spsk havreklid (kværnet)
2 måleskeer HUSK (den ske der følger med) (kværnes)
3 spsk skummetmælkspulver
0,5 tsk tørgær

Havreklid og HUSK kværnes i en coffé grinder (eller i en blender)
Herefter blandes alle ingredienser og dejen skal nu hæve
i 30 min i skålen med et viskestykke over.
Imens kan ovnen tændes på 210 grader.
Efter endt hævning lægges bagepapir på en bageplade
og bollerne kan nu formes (med meget våde hænder).
Hvis der ønskes burgerboller former man dem runde,
hvis der ønskes sandwichbrød kan de laves
firkantede og flade som jeg har gjort.
De krydres ovenpå med det krydderi man ønsker
(jeg kom cayennepeber og pizzakrydderi på)
Og derefter kommes de i ovnen i 15-20 min.




Sådan ser mine lækre sandwichbrød ud efter
endt bagning! 

- Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar